Nuortenkoti Sirkunpiha

Nuortenkoti Sirkunpiha

Sirkunpiha on 7 paikkainen, lastensuojeluyksikkö Iisalmessa Lippuniemessä. Yksikkömme sijaitsee rauhallisella omakotitaloalueella, lähellä kouluja ja keskustan palveluja. Itse rakennus soveltuu myös liikuntarajoitteisille sen esteettömyyden vuoksi.

Sirkunpihassa tuotamme laadukasta sijaishuoltopalvelua huostaanotetuille ja avohuollon tukitoimena sijoitetuille psyykkisesti oireileville 12-17 vuotiaille lapsille ja nuorille. Pystymme vastaamaan myös neuropsykiatrisiin haasteisiin ja vaikeuteen koulunkäynnissä.

Sirkunpihaan emme ota väkivaltaisesti käyttäytyviä lapsia tai nuoria.

Arvomme perustuvat lasten ja nuorten sekä perheiden kunnioittamiseen ja osallisuuteen, positiivisen hyvän huomaamiseen ja arjen turvallisuuteen.

Tarjoamme lapsen ja nuoren arkeen helpotusta ja parempaa suuntaa pienin askelin.

Nuortenkoti Sirkunpihan kuntoutuksen, hoidon ja kasvatuksen tavoitteena on tarjota mahdollisuuksia ja oppeja parempaan huomiseen ja hyvään nykypäivään. Lasta ja nuorta tuetaan tekemään oikeita valintoja hyvän arjen, luottamuksellisten ja turvallisten ihmissuhteiden sekä omien vahvuuksien ja voimavarojen avulla.

Sirkunpihan henkilökunta koostuu lämminhenkisistä ja ammattitaitoisista ihmisistä. Meidän tiimiin kuuluu kaksi sairaanhoitajaa, psykiatrinen sairaanhoitaja, kaksi sosionomia ja kolme lähihoitajaa. 

Tiimi on käynyt yhdessä yhteisöhoidon koulutuksen ja yhteisöhoitoa käytetäänkin arjen apuvälineenä. 

Vahvana tukenamme toimii Nuorisopsykiatrian erikoislääkäri. Hänen palveluitaan käytämme niin konsultointiin kuin säännöllisiin lääkäritiimeihin, sekä tarvittaessa myös lapsen ja nuoren henkilökohtaisiin tapaamisiin esimerkiksi tutkimusjaksolla.